Wanneer iemand overlijdt, kijkt de uitvaartverzorger of er een uitvaartverzekering is?

Hoe de uitkering bij een overlijden is geregeld, verschilt per uitvaartverzekering. Wanneer Ultimum Vale de uitvaart mag verzorgen, Willen of kunnen jullie de polissen niet zelf innen, dan kunnen wij dat voor jullie doen. We maken dan een Akte van Cessie op waarmee je verklaart dat de verzekeraar ons rechtstreeks mag betalen.

Heeft u een uitvaart met een pakket, zoals een Uitvaartpakket Excellent, Uitvaartpakket Comfort dan worden de uitvaartkosten uit het dienstenpakket vergoed voor alle andere pakketten wordt er een bedrag van € 175,00 in rekening gebracht voor administratiekosten. Sommige oude polissen zijn afkomstig van verzekeraars die lang geleden zijn overgenomen of gefuseerd. Het kan behoorlijk veel tijd kosten om uit te zoeken bij welke maatschappij de polis tegenwoordig loopt. Op de polis van uw uitvaartvaartverzekering ziet u wat er exact is verzekerd. Het meeverzekerde geldbedrag kan door de nabestaanden worden gebruikt voor bijvoorbeeld grafkosten, crematiekosten, bloemen of catering.

Kunnen we met verzekeringspolissen betalen?

Ja, ook als de overledene verzekerd is, bij voorbeeld bij DELA, Yarden, Ardanta etc,  kunnen jullie altijd door ons de uitvaart laten verzorgen.

Is de waarde van de polissen hoger dan de uiteindelijk uitvaartnota, dan krijgen jullie van ons of van de verzekeraar geld terug.
Is de waarde van de polissen lager dan de uiteindelijk uitvaartnota, dan betalen jullie bij.